Vi välkomnar Morastrands nya VD, Stefan Lundström (f.65) som tillträdde tjänsten den 9 aug efter en omfattande rekryteringsprocess.

Stefan kommer senast från uppdrag som konsult men har tidigare varit VD för tre olika allmännyttor varav senast en längre tid som VD för Laholmshem AB och Kommunfastigheter i Laholm AB.

Stefan, hur kommer det sig att du hamnade i Mora?

– Jag brinner för att hela Sverige ska leva och i en kommun som Mora med befolkningstillväxt, goda kommunikationer och oerhört vacker natur finns det mycket spännande att göra. Jag är uppvuxen i Västerås men min hustru är dalkulla och vi har sedan barnsben en mycket stark anknytning till både Dalarna och Västmanland. Inte bara genom släkt och vänner utan även genom ett omfattande engagemang under studenttiden i Västmanlands-Dala Nation i Uppsala.

Vad menar du med spännande att göra?

– Mora kommun har ett fantastiskt verktyg genom ägandet av sitt allmännyttiga fastighetsbolag, Morastrand AB. Vår uppgift är inte bara god förvaltning med nöjda hyresgäster utan också komma med idéer och uppslag till nya projekt som kan stärka hela kommunen och ge nytta till dess invånare. Men, jag vill påpeka att när det gäller alla större projekt är det kommunfullmäktige som fattar det slutliga beslutet.

Translate »