Områdesinformation Våmhus Näskitt

OmrådesansvarigimgRainer

Om du har frågor som berör ditt boende, kontakta vår områdesansvarige, Rainer Andersson, tel 0250-299 62. Besöksadressen är Morastrands kontor, Brudtallsv.3, 792 32  Mora.

Maila Rainer

Vad ingår i Ditt boende?

 • Fristående kallförråd finns i anslutning till varje lägenhet. Förrådet är lämpat för förvaring av cyklar, bildäck, trädgårdsmöbler etc. Tänk på att inte förvara textilier i utrymmet.
 • TV, parabol finns med ett grundutbud till varje lägenhet.
 • Tvättstuga finns mitt i området bredvid Askholsvägen 42 och till varje lägenhet finns en personlig bokningscylinder, tvättiderna är uppdelade i 4 olika tvättpass. För de hyresgäster som bor på Kanonvägen 7-9 finns en tvättstuga i källaren.
 • Trädgårdsförråd med utrustning för att klippa sin egen gräsmatta finns i området
 • Brandvarnare tillhör lägenheten och skall sitta kvar vid flytt. Det är hyresgästens ansvar att byta batteri en gång per år.

Värme

 • Värme ingår i hyran.

El

 • El till lägenheten betalas av hyresgästen. Kostnaden för elförbrukningen redovisas på hyresavin.
 • Säkringar finns i elcentral i respektive lägenhet förutom huvudsäkringar som finns i ett elskåp som hyresgästen inte kommer åt.

Vatten

 • I hyran ingår 385 liter varmvatten per kvm och år. Vid högre respektive lägre förbrukning än vad som ingår i hyran debiteras/krediteras hyresgästen.
  Om man som hyresgäst förbrukar mer varmvatten än vad som ingår i hyran debiteras du med  40:-/m3  och om förbrukningen blir mindre än normalårsförbrukningen görs ett avdrag med 40:-/m3 på hyran. Debitering sker varje månad.

Följ din el- och vattenförbrukning

Hyresgästen kan följa sin egen el- och vattenförbrukning genom att gå in på https://home.ecoguard.se/morastrand. Användarnamn och lösenord finns på hyresavin.

Parkering

 • Parkering skall ske på anvisade platser, parkeringsövervakning förekommer
 • Motorvärmare och carportar finns att hyra vid Askholsvägen 29-58.  Motorvärmare finns att hyra vid Kanonvägen 7-9. Motorvärmaruttagen är utrustade med timer vilket innebär att man ställer in avresetiden genom att trycka på + eller – knappen. Tillslagstiden för strömmen varierar beroende på utetemperaturen ex. vid nollgrader är strömmen påslagen 65 min. före avresetiden.
 • Om du tror att motorvärmaren inte fungerar, se till att vippknappen är uppfälld för automatsäkringen/jordfelsbrytaren. Kupévärmaren kan du ha ställd på max 800 W. Tag ur sladden när motorvärmaren inte används.
 • Tag ur sladden ur uttaget och lås luckan när motorvärmaren inte används parkering skall ske på anvisade platser.

Avfallshantering

Avfallshantering sker för brännbara hushållssopor i en container vid parkeringen samt för komposterbart avfall i Trädgårdsförrådet utanför Askholsvägen 42 för de lägenheter som ligger i övre området. För de hyresgäster som bor på Kanonvägen 7-9 och Askholsvägen 3-9 sker sorteringen av brännbart avfall vid uppfarten till Askoholsvägen i en container samt för komposterbart avfall i en brun tunna. Nya påsar för komposterbart avfall finns i trapphuset på Askholsvägen 7-9 samt i tvättstugan uppe vid Askholsvägen 42.

 • Återvinningsstation för glas, plast, papper, metall, tidningar finns vid Våmhusmacken.

Kvarterslokal

På Kanonvägen i Hyreshuset finns en kvarterslokal i källaren som boende i Morastrands lägenheter får hyra kostnadsfritt. Den som hyr lokalen ska ha fyllt 18 år och själv vara med i lokalen vid lånetillfället.

Kontaktperson för uthyrningen är:

Henry Frisk, tel 0250-455 90 eller 070-294 91 90

Translate »