Djos

Djos

Bostadsområde är beläget centralt i Mora efter Oxbergsleden och ca 1 km från Moras köpcentrum. Djos är ett gammalt släktnamn och inom detta kvarter låg en bondgård som tillhörde familjen Djos. Bostadsområdet består av lofthus i två och tre våningar. Trevåningshusen har hiss. Alla lägenheter har balkong eller plattbelagd uteplats. Lägenhetsförråd finns. Tvättstugan för området är centralt placerad i en byggnad. I området finns en mindre samlingslokal som kan lånas av de boende.

Parkeringsplatser

Carportar och motortvärmare finns att hyra.

Närhet till handel, service, fritid, kommunikation

Området ligger centralt i Mora med ca 1 km till Moras köpcentrum och ca 1 km till Prästholmen med simhall, ishall, vasaloppsspår, camping, bad, fotbollsplaner och friidrottsområde.
Förutom bostäderna i 1-3 våningar ligger Spanskbackens servicehus inom detta kvarter.
Kollektivtrafik med ringlinjebuss passerar området regelbundet. Området ligger ca 1 km från Morastrands järnvägsstation.

Förskolor och skolor

Förskola samt låg, mellan och högstadieskola finns i Utmeland och Morkarlby. Gymnasieskola finns på Broåkern.

Lägenhetsfördelning

Bostadsområdet omfattar 45 lägenheter enl. nedanstående fördelning:

1½ Rum + kök, 53,9 m2, 9 lägenheter
2 Rum + kök, 63,8 m2, 18 lägenheter
2 Rum + kök, 64,0 m2, 9 lägenheter
3 Rum + kök, 83,9 m2, 9 lägenheter

Områdesinformation Djos

Vad ingår i boendet?

 • Förråd finns till varje lägenhet på vinden i hus med hiss, samt på gavlarna i markplan på övriga hus
 • Hiss finns i Morkarlbyvägen 37, 39 samt 41.
 • Tvättstuga finns mitt i området, tvättiderna är uppdelade i 5 olika tvättpass/dag. Till varje lägenhet finns en personlig bokningscylinder.
 • TV, kabel-TV finns med ett grundutbud till varje lägenhet
 • Brandvarnare tillhör lägenheten och skall sitta kvar vid flytt. Det är hyresgästens ansvar att byta batteri en gång per år.

Värme

 • Ingår i hyran

Vatten

 • I hyran ingår 385 liter varmvatten per m2 och år. Vid högre respektive lägre förbrukning än vad som ingår i hyran debiteras/krediteras hyresgästen.
 • Om man som hyresgäst förbrukar mer varmvatten än vad som ingår i hyran debiteras du med  40:-/m3  och om förbrukningen blir mindre än normalårsförbrukningen görs ett avdrag med 40:-/m3 på hyran. Debitering sker varje månad.

Följ din vattenförbrukning

Hyresgästen kan följa sin egen vattenförbrukning genom att gå in Mina sidor.

El

 • El till respektive lägenhet betalar varje hyresgäst själv, säkringar finns i elcentral i resp. lägenhet förutom huvudsäkringar som finns i ett elskåp som inte hyresgästen kommer åt.

Parkering

 • Bilplats måste hyras av alla som har bil, finns med och utan motorvärmare. Det finns motorvärmare och carports att hyra.
 • Motorvärmaruttagen är utrustade med timer vilket innebär att man ställer in avresetiden genom att trycka på + eller – knappen. Tillslagstiden för strömmen varierar beroende på utetemperaturen ex. vid nollgrader är strömmen påslagen 65 min. före avresetiden.
 • Motorvärmare och carportar i området är utrustade med s.k termotakt vilket innebär att strömmen är tillgänglig olika länge under olika perioder beroende på utetemperaturen, vid c:a -7 grader är strömmen på hela tiden.
  Tag ur sladden ur uttaget och lås luckan när motorvärmaren inte används
 • Handikappbilplatser finns att använda, handikapptillstånd krävs.
 • Besöksparkering finns för besökande och får inte användas av hyresgäster som bor på området.
 • Parkeringsövervakning förekommer, parkering skall ske på anvisade platser

Avfallshantering

Avfallshantering sker i tre sorteringsrum på gården. För att komma in i sorteringsrummet används lägenhetsnyckeln. I rummet sorteras brännbart avfall, komposterbart avfall, förpackningar av papper, tidningar, glas (ofärgat och färgat), metall, hårdplast, deponi (icke brännbart) samt kartonger och well. I sorteringsrummet ska även läggas farligt avfall ex glödlampor, batterier, lysrör, lim, färger etc.

 

Translate »