Trygghetsboende

Ett Trygghetsboende är ett alternativ för dig som är 70+ och börjar fundera på att flytta till annat boende.
Trygghetsboende lämpar sig inte för personer som har omfattande behov av vård och omsorg. Om du är i behov av tillsyn dygnet runt ska du ansöka om särskilt boende via Mora kommun https://morakommun.se/stod-och-omsorg/boenden/sarskilt-boende.html

Vem kan flytta till ett Trygghetsboende?

För att du ska kunna ansöka om lägenhet i Trygghetsboende måste du:

–       Vara 70 år eller äldre

Hur ansöker jag om en plats på ett Trygghetsboende?

Gör så här:

1. Kundanmälan

För att kunna göra en intresseanmälan på en lägenhet måste du vara anmäld som kund hos oss på Morastrand AB. Du kan göra en kundanmälan på vår hemsida.
 

2. Logga in i systemet

När du gjort Kundanmälan och fått ditt användarID och lösenord kan du logga in på ”Mina sidor”. Det går även att logga in med personnummer och bankID. Där har du möjlighet att skapa din egen sökprofil/önskemål och justera dina personuppgifter. När du gjort det börjar du få köpoäng (1 poäng/dag).
Om du önskar få förslag/tips på nyutkomna hyresobjekt som uppfyller dina önskemål, måste du ange en e-postadress.
 
OBSERVERA För att behålla dina köpoäng behöver du vara aktiv på ”mina sidor” genom att logga in eller ringa till oss för uppdatering minst en gång per 364 dagar.
 

3. Gör en intresseanmälan

Gå in på ”Ledigt just nu”. När du hittat ett hyresobjekt som verkar intressant går du in på ”visa objekt” för att få mer information om lägenheten samt göra en intresseanmälan. Kontrollera att hyresobjektet och dina personuppgifter är aktuella. Om så är fallet, trycker du på ”Registrera intresseanmälan”.
 
Om du inte är inloggad hamnar du automatiskt på sidan där du kan logga in (här kan du även göra en kundanmälan).

Vårt kösystem. Torget – Trygghetsboende

De lägenheter som finns på denna marknadsplats hyrs ut efter ett kösystem som grundar sig på hur länge man stått i kö hos Morastrand. Efter att anmälningstiden har gått ut får kunden som gjort intresseanmälan och stått längst i kö ett erbjudande.

Morastrand förbehåller sig rätten att fritt välja hyresgäst.
Här är våra trygghetsboenden i Mora kommun.

  • Hanslinden
  • Noretgården
  • Spanskgården

Hanslinden

Hanslinden är ett seniorboende som ligger i Våmhus, cirka 16 km från Mora centrum. Det består av 23 lägenheter i markplan med olika storlekar. Hanslinden ligger nära skog och grönområden vilket ger möjlighet till utevistelse och promenader i närområdet.

Noretgården

Noretgården är ett seniorboende som ligger på Solvägen 21 cirka 3,5 km från Mora centrum. Det består av 38 lägenheter i olika storlekar med närhet till kläd -och livsmedelsbutiker.

Spanskgården

Spanskgården är ett seniorboende som ligger på Spanskvägen 4 i centrala Mora. Det består av 27 lägenheter i olika storlekar med närhet/gångavstånd till centrum.

Kontakt

Uthyrningen

Telefontid

Måndag – Torsdag 9.00 – 12.00
0250-299 99
 
Felanmälan

Telefontid

Måndag – fredag 9.00 – 12.00
Tel: 0250-299 91
 

Translate »