Gör så här

1. Gör en kundanmälan för att få användar-ID och PIN kod. Du får köpoäng från första dagen.
2. Logga in
3. Sök bostad
4. Gör en intresseanmälan

1. Kundanmälan

För att kunna göra en intresseanmälan på en lägenhet måste du vara anmäld som kund hos oss på Morastrand AB. Du anmäler dig som kund hos Morastrand AB genom att fylla i uppgifter om Dig.

2. Logga in i systemet

När du gjort Kundanmälan och fått ditt användar-ID och PIN-kod så loggar du in och hamnar då på ”Mina sidor”. Där har du möjlighet att skapa din egen sökprofil/önskemål och justerar dina personuppgifter. När du angett din profil kommer vi att skicka förslag/tips till dig så snart en passande bostad blir ledigt.

Du får förslag/tips endast via mail. Har du ingen mailadress så loggar du in med hjälp av din PIN-kod och användar-ID för att se dina förslag. Du får förslag/tips på alla nytkomna hyresobjekt som uppfyller dina önskemål. De lägenheter som redan finns på ”sök lägenhet” gör du själv intressanmälan på.

3. Sök Bostad

Direkt

De lägenheter som finns på denna marknadsplats hyrs efter principen ”först till kvarn”…

Torget

De lägenheter som finns på denna marknadsplats hyrs ut efter ett kösystem som grundar sig på hur länge man stått i kö hos Morastrand. Efter att anmälningstiden har gått ut får de 5 kunder som gjort intresseanmälan och stått längst i kö ett erbjudande.

Morastrand förbehåller sig rätten att fritt välja hyresgäst.

4. Gör en intresseanmälan

När du hittat ett hyresobjekt som verkar intressant (och gått in på hyresobjektets informationssida) kan du göra en intresseanmälan.

Om du inte är inloggad hamnar du automatiskt på sidan där du kan logga in (här kan du även göra en kundanmälan).

När du gör en intresseanmälan kan du kontrollera uppgifterna på hyresobjektet du valt. Kontrollera även att de personuppgifer som finns är aktuella. Om så är fallet, fyll i kryssrutan ”Uppgifterna ovan är korrekta…”.

Om det valda hyresobjektet ligger på en marknadsplats av typen Direkt får du erbjudandet skickat till dig på det sätt som du valt (e-mail eller brev). Ligger lägenheten på en marknadsplats av typen Torget registreras din anmälan.

Dina erbjudanden syns även under ”Dina ärenden” i menyn. Där kan du även svara på erbjudandet.

OBS! Om du inte har svarat på ett erbjudande och anmälningstiden gått ut blir du spärrad och kan inte längre göra intresseanmälningar. Om det händer, ta kontakt med Morastrand AB.

 

Köpoäng

Din köpoäng grundar sig på hur länge du varit anmäld som kund hos oss. Regeln är en poäng per dag. Bor du redan hos Morastrand AB, beräknas din köpoäng efter din boendetid, en poäng per dag. Vid byte eller uppsägning av lägenhet nollställs köpoängen.

Aktiv

Om du inte varit aktiv i Morastrands marknadssystem under de senaste 12 månaderna så blir du avaktiverad och förlorar du dina insamlade köpoäng. Du måste logga in med ditt användar-ID för att vara aktiv.

Dina ärenden

Som registrerad kund kan Du:

  • se om det kommit några förslag som matchar din profil. Du kan även göra intresseanmälan på det hyresobjekt som verkar intressant eller ta bort förslagen.
  • kontrollera dina intresseanmälningar och eventuellt välja att ta bort dessa.
  • kontrollera och svara på dina erbjudanden
  • granska avslutade erbjudanden för att se om du fått det hyresobjekt du erbjudits.

Morastrands Uthyrningspolicy

När du hyr lägenhet av Morastrand AB så måste följande grundkrav uppfyllas:

  •   Du ska ha fyllt 16 år
  •   Du ska kunna betala hyran med din inkomst.
  •   Inte ha någon hyresskuld eller betalningsanmärkning
  •   Ha goda referenser från tidigare hyresvärd
  •   Ha gällande hemförsäkring

Som inkomst räknar vi:

  •   Lön från arbetsgivare, pension eller företagarinkomst
  •   A-kassa och/eller försörjningsstöd (styrkt av Mora Kommun)
  •   Barnbidrag, underhållsbidrag, bostadsbidrag
  •   Studielån, studiebidrag, inackorderingsbidrag

Närlingslivsförtur

Är du blivande Morabo med redan ordnat arbete någonstans i Mora Kommun får du näringslivsförtur. Är du trogen hyresgäst med förändrat boendebehov tar vi även det i beaktande.

Morastrand AB förbehåller sig rätten att fritt välja hyresgäst.

Translate »