Renovering Valhall

Kommande renovering av området Valhall

Husen på gamla Valhall är byggda på 50-talet. Nu står området inför en omfattande och nödvändig renovering så att fastigheterna och din lägenhet kan hålla i många år till.

Under förra året gjorde vi en inventering av renoveringsbehovet i kvarteret Valhall. Därför vet vi nu hur vi kan renovera husen på bästa sätt med lägsta möjliga hyreshöjning.

Detta ska vi göra

Vi renoverar badrum och förser köket med ny spiskåpa och vid behov nya vattenkranar och nya vitvaror. Vi byter alla elinstallationer samt renoverar vatten och avloppsrör. Huset behöver även bli mer energieffektivt så att värmen tas till vara. Det åtgärdar vi genom att byta fönster och dörrar samt förbättra ventilationen. Även källarförråden, trapphuset och entrén kommer att få ett lyft.

Preliminär tidplan

Till hösten, sep/okt, påbörjas renoveringen på området.   Preliminära tider för ombyggnad av varje hus ser ni nedan.

AdressPlanerad ombyggnad
Vasagatan 39 C-D2021 sep/okt – 2022 april
Vasagatan 41 C-D2022 vår – tidig höst
Vasagatan 41 A-B2022 vinter – 2023 vår
Hantverkaregatan 13 A-C2023 sommar – nyår

Tillfälligt boende i evakueringslägenhet

Under tiden för renoveringen av ert hus har ni inte möjlighet att bo kvar i er lägenhet. Vi kommer istället att erbjuda en annan lägenhet i närområdet. Så fort arbetet är klart kan ni flytta tillbaka till er vanliga lägenhet. 

Hyran kommer att höjas

Eftersom många av åtgärderna vi gör höjer standarden på ert boende så kommer hyran att höjas när renoveringen av er lägenhet är klar. Tillsammans med Hyresgästföreningen har vi gått igenom en detaljerad lista på vilka åtgärder renoveringen ska innehålla och kommit överens om principer för hyreshöjningen.

Ni kommer att få mer information om hur stor hyreshöjningen blir för just er i god tid innan det är dags för ert hus att renoveras.

Boende på Vasagatan 39 C-D som berörs nu närmast kommer att få mer information i samband med detta utskick.

Frågor

Vi förstår att ord som ”höjd hyra” och ”tillfälligt boende” väcker många tankar och funderingar. Vi hade helst av allt haft ett möte med er där vi kunnat förklara lite mer. Men med anledning av Folkhälsomyndighetens rekommendationer i dessa pandemitider så går det tyvärr inte.

Har ni frågor så är ni istället varmt välkomna att höra av er till oss. Annars hänvisar vi till hemsidan www.morastrand.se/renovering-valhall där vi löpande kommer lägga ut information, så håll utkik där och i brevlådan.

Bästa hälsningar

Morastrand AB

Jan Djos, Tf. VD

Kontaktpersoner

Oleana Hedman
Ombyggnadssamordnare
oleana.hedman@morastrand.se
0250-299 06
Karin Lindblad
Bostadssamordnare
karin.lindblad@morastrand.se
0250-299 17

Translate »