Höghus på Tuvan i centrala Mora

Morastrand erbjuder ett naturskönt boende på Tuvan i centrala Mora. Höghuset består av 39 hyreslägenheter i ett hus med sju våningar. Ett boende för den lilla familjen eller kanske för er som sålt huset och vill bo bekvämt, lugnt och trivsamt. Lägenheterna ligger i bostadsområdet Tuvan vid Österdalälven och utfarten mot Älvdalen och Riksväg 70, ca 1 km från Moras centrum med butiker, caféer och restauranger. De befintliga husen byggdes under början av 1950-talet och inom 1,5 km finns Prästholmen med simhall, ishall, vasaloppsspår, camping, bad, fotbollsplaner och friidrottsområde.  På promenadavstånd, ca 1 km, ligger Mora Golfklubbs anläggning med en 18-hålsbana, fina motionsleder och promenadstråk. Vill du gå eller cykla in till centrum finns bra gång- och cykelväg, vill du hellre ta bussen går du till en hållplats på några minuter.

Modernt boende

Samtliga lägenheter i höghuset har öppen planlösning och håller hög standard med utrustning och materialval. Det finns lägenheter i olika storlekar. 13 st ettor, 12 st tvåor, 12 st treor och två härliga takvåningar med fyra rum och kök. Upplev en trerummare med 3D-visning!

Kvaliteter i boendet

Alla lägenheter har öppen planlösning med balkong eller fransk balkong. Köken är utrustade med moderna vitvaror som spis med häll och varmluftsugn. Rummen har parkettgolv och badrummen har golvvärme. Badrummen har handdukstork och är förberedda för installation av tvättmaskin och torktumlare.

Hyreshuset består av sju våningar och har hiss. Boendet är katt- och rökfritt. Stadsnät/fiber finns i lägenheten. Lägenhetsförråden ligger i källarplan. I entrén finns fastighetsbox dit dina postförsändelser kommer.

I området finns gemensamma tvättstugor och möjlighet att hyra parkeringsplats med eller utan motorvärmare samt garage. Här finns lekplats och Tuvans förskola.

Ladda ner broschyr Höghus Tuvan 2019 (PDF)

Lägenheternas fördelning

1 rum och kök

  • 35,2 m2 – 5 st
  • 36,3 m2 – 6 st
  • 41,1 m2 – 1 st
  • 46,1 m2 – 1 st

2 rum och kök

  • 57,9 m2 –  12 st

3 rum och kök

  • 76,0 m2 – 12 st

4 rum och kök

  • 111,9 m2 – 1 st
  • 116,8 m2  – 1 st
Translate »