Överenskommelse om nya hyror för 2024 har gjorts mellan Morastrand och Hyresgästföreningen. Höjningen gäller from 1 februari och omfattar Morastrands alla bostäder samt bilplatser, förråd och lokaler som har förhandlingsklausul.

Så här förändras Morastrands hyror från 1 februari:

Hyran för bostäder höjs med 5,7% på grundhyran.

Hyran för förråd och förhandlingsbara lokaler som omfattas av förhandlingen höjs med 6,5%

Hyran för fordonsplatser höjs med 5,7%.

Hyran gäller retroaktivt från 1 februari. Höjningen för februari debiteras i samband med hyran för maj och höjningen för mars debiteras i samband med hyran för juni. Aviseringen som görs nu kommer endast att innehålla aprils hyra och ordinarie höjning tillhörande april.

Du som hyresgäst får information om de nya hyrorna via sms, e-post och Mina sidor på morastrand.se. Om du saknar den informationen kan det bero på att vi saknar aktuellt mobilnummer och/eller e-postadress till dig. Uppdatera dina uppgifter via Mina sidor på morastrand.se.

Translate »